luni, 15 iunie 2009

Iar despre tigari..

Si ce sa faci cand esti deprimat si ti se pare ca cineva sadic a trecut cu tancul prin pieptul tau, lasand doar o mare gaura si durere? Pai, iti bagi picioarele in toti si in toate, iti pui castile in care rasuna niste chestii urlate, fara sentimente. Urli si tu aceleasi chestii care tu stii ca sunt de fapt niste versuri. Iti aprinzi si o tigara care te va face sa uiti de griji si sa te calmezi. Garantez ca dupa vreo 5 (merge la fel de bine si cu o sticla de Pinot Noir) nimic nu va mai avea logica. Propriile tale probleme ti se vor parea chiar amuzante si le vei uita. Nu conteaza ca atunci cand te vei trezi din dulcea ta visare va durea mai tare ca inainte caci vei sti in acel moment cum e sa fii fara griji. Te afunzi din nou in propria mizerie. Aprinzi tigara dupa tigara sperand sa scapi odata. Dar durerea persista si o simti in tot corpul tau plin de nicotina. Te opresti la un moment dat distrus si iti dai seama ca nimic nu te poate ajuta. Arunci pe geam tigarile. Golesti sticla de vin in chiuveta.

Esti iar pe patul tau fumand o singura tigara cu o cutie de bere in mana (ai trecut deja pe chestii mai usoare) cu castile in urechi ascultand niste versuri care iti amintesc de propria durere dar care te fac intr-un mod ciudat sa te simti mai bine. Astepti sa treaca timpul pana il vei vedea din nou pe el, pe cel care ti-a provocat starea asta.

Ai hotarat sa lupti cu propria durere.

Iti suni iar prietenii si iesiti in oras. Astepti doar sa treaca timpul. Seara te doare dar te bucuri ca ai mai supravietuit unei zile.

Si intr-o dimineata te trezesti si iti dai seama. Un zambet sincer iti lumineaza fata pentru prima oara dupa multe luni. Iti bagi picioarele in durere, in casti, in tigari, in toti cei care ti-au citit tampeniile si au tras concluzii idioate, in toti cei care te-au intrebat ce ai patit. Te ridici din patul ala infect cu nerabdare sa incepi ziua.

A rasarit in sfarsit soarele. ( E cu sens metaforic, deci trebuie sa stii niste lucruri ca sa-ti dai seama la ce ma refer.)

Un comentariu: